La Generalitat capeja el temporal de la selectivitat amb dos canvis a última hora. L'assignatura de modalitat escollida en la fase general podrà ponderar per a la fase específica sense que calgui tornar-se a examinar
La Generalitat ha decidit incorporar dos canvis en la modificació de la selectivitat del 2017 anunciada la setmana passada en un intent contra rellotge de calmar les protestes de professors i estudiants de segon de batxillerat. Aquests consideren que el nou format perjudica els seus interessos quan tot just falten quatre mesos per a les proves. Dos professors consultats per aquest diari les han considerat un «pedaç que alguna cosa fa» i una «solució enginyosa per apagar el foc».
La primera modificació és que Història de l’Art formarà part del paquet de cinc assignatures de la fase general obligatòria, que puntuen entre totes amb un màxim de 10. Els alumnes hauran d’examinar-se de quatre assignatures com fins ara (Llengua Catalana i Literatura, Llengua Castellana i Llengua estrangera, més una a triar entre Història o Història de la Filosofia), mentre que per a la cinquena matèria es podrà optar entre Llatí, Matemàtiques, Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials i –la novetat– també Història de l’Art. L’elecció, a més, no haurà d’estar condicionada necessàriament al batxillerat cursat.
LA CINQUENA MATÈRIA
En la protesta de la setmana passada, els estudiants lamentaven que el ventall per a la cinquena matèria s’hagués reduït, en compliment de l’ordre ministerial que regula aquests exàmens, ja que en la selectivitat del 2016 entraven les 20 assignatures de modalitat. Tradicionalment, els alumnes comptaven amb aquest examen per apujar la nota ja que s’escollia una matèria molt favorable.
El segon canvi és que l’assignatura de modalitat escollida en la fase general podrà ponderar per a la fase específica si s’obté una nota mínima de 5. I no caldrà tornar-se a examinar. És a dir, un estudiant podrà examinar-se de Matemàtiques en la fase obligatòria i puntuar per a les Matemàtiques de la fase de modalitat. Si tragués un 10, podria ponderar dos punts (les ponderacions depenen de la carrera que es vulgui estudiar). Precisament aquest punt era el que havia aixecat més polèmica.
S’exigeix un 5 perquè també és un requisit que es reclama a cada una de les matèries que formen part de la fase específica per poder ponderar.
Carta de la Generalitat als
centres sobre la selectivitat
VEURE PDF |
En una carta dirigida als directors d’instituts, l’Oficina d’Accés a la Universitat del Consell Interuniversitari de Catalunya ha recordat que en línies generals la prova d’accés a la universitat del 2017 mantindrà l’estructura d’anys anteriors. El fonamental és que la fase obligatòria (cinc assignatures) seguirà puntuant amb un màxim de 10, mentre que en la fase específica es podrà optar a 4 punts suplementaris, fins a un màxim de 14.
PONDERACIONS
Tampoc canviaran aquesta selectivitat les assignatures per a les ponderacions, i podran utilitzar-se les mateixes que l’any anterior. De la mateixa manera, les matèries examinades no han d’haver sigut cursades necessàriament al batxillerat. També es mantenen, com en convocatòries anteriors, els criteris d’avaluació, l’estructura i el contingut de les matèries. Les proves es realitzaran els dies 13, 14 i 15 de juny. L’específica de Magisteri serà el 16.
Prematrícula a partir del mes que ve
La prematrícula de la selectivitat del 2017, que es fa a través del portal de la Generalitat accesnet, s'obrirà durant la primera quinzena de març. Els estudiants hauran d'especificar de quina assignatura de modalitat es volen examinar en la fase general i triar fins a tres matèries més per a la fase específica. Finalment, prevaldran les dues millors qualificacions una vegada ponderades. Una d'aquestes podrà ser la de l'assignatura de modalitat elegida en la fase general.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada